7 Причини да си поръчаме пожароустойчиви врати сега

В случай, че сте на лов за интериорни врати или обмисляте как да подобрите сигурността на дома си с по-добра външна врата, имаме едно специално предложение за вас. Ок, това не е точно поредната рекламна статия, в която ще ви препоръчваме и препоръчваме, а по-скоро информативно четиво, което ще ви помогне да се запознаете по-отблизо с един конкретен тип врати, а именно съвременните пожароустойчив врати.

pojaroustoichivi-vrati

Двукрила пожароустойчива врата, прахово боядисана по RAL. Предлага Борман България.

Макар че за повечето от вас те са непознати или звучат прекалено скъпи и не толкова често срещани все още, всъщност, следващите 7 причини могат бързо да ви накарат да си поръчате не какви да е други, а именно пожароустойчиви врати.

  1. Нормално, конкурентни цени. Истината е, че за инвестицията, която правите, днешните пожароустойчиви врати съвсем не са толкова скъпи, за колкото ги взимаме. Напротив – ако направите нужното проучване на пазара, ще установите, че този тип врати могат да се намерят на нормални и конкурентни цени. А и нека не забравяме какво определя цената на вратите – основният фактор е материалът, а в случая той не винаги дори е по-скъп от масивно и скъпо дърво, например.
  2. Двойна защита – със своята солидна и здрава конструкция днешните пожароустойчиви врати предпазват не само от огън и от евентуалното му разпространение в случай на палеж или пожар, но и от всякакви подобни инциденти и неблагоприятни климатични условия.
  3. Атрактивен вид. Не си мислете, че пожароустойчивите врати са само практични, но не и интересни и оригинални от гледна точка на дизайн и модел. Всъщност, новите им концепции са доста атрактивни и в това ще се уверите още при първото разглеждане на каталог с пожароустойчиви врати.
  4. Подходящи за всяка част от дома. Митът, че пожароустойчивите врати стават само за външни врати, отдавна е разбит и ние се надяваме, че вие също сте наясно: пожароусточиви могат да бъдат и вашите красиви интериорни врати, а защо не и входните врати? Истината е, че този тип врати може да се нагоди за всяка част от дома, така че да си осигурите максимална защита.
  5. Почти винаги върви ръка за ръка с монтажа. Поради по-сложната си функция и по-голямото тегло, пожароустойчивата врата рядко се предлага само като изработка и покупка. Повечето фирми са склонни даже да ги закрепят с промоцията „безплатен транспорт и монтаж“, което си е също един вид спестяване на средства.
  6. Подобие на блиндирани врати. В тази връзка, в случай, че сте готови да дадете големите пари за блиндирани врати, по-добре не прибързвайте и се замислете дали не е по-добре директно да си поръчате един комплект хубави и надеждни пожароустойчиви врати за малко по-висока сума. По своята същина и структура те силно си приличат, но имайте на предвид, че пожароустойчивите врати са много по-здрави и функционални. Поради тази причина и напоследък се наблюдава спад в продажбите на блиндирани врати за сметка на тези на пожароустойчивите и като форма на вътрешни врати, и като стандартни входни врати.
  7. По-надеждна брава. Последно, но не по важност, специалната брава на пожароустойчивите врати винаги, също, е по-надеждна от стандартните. Тя е още една гаранция за вашата сигурност. Най-често това е брава с метален патрон, който има няколко механизма за допълнителна защита.
Оценка за страницата
[Общо: 1 Оценка: 5]

Comments are closed.