Промяна на жилището с вратите Борман

Промяна на спалнята с нова врата. Вратите Борман – каприз или необходимост. Къде да съхранявате вещите в дневната? Ключът към красивите черни врати. Как да изберем фирма – производител на кухненските шкафове? Модни тенденции при входните врати.

Промяна на спалнята с нова врата

Тези от вас, които търсят неповторимост в интериора на спалнята, могат спокойно да използват акцента на вратата на дрешника или гардероба. Определено ще придадете неповторим вид на стаята. Ето няколко идеи, които няма да ви костват прекалено много.

  1. Тип френска врата

Ако имате нужда от интериор, който никога няма да излезе от мода, френските врати за гардероба ви са точно това, което търсите. Френски врати се отварят навън в помещението, оставяйки чудесна възможност да видите съдържанието в гардероба.

  1. Модерни стъклени врати

Стаите с по- семпла визия ще придобият много по- модерен вид със стъклена врата на дрешника. Плъзгащи се врати от матирано стъкло са предпочитан избор за собствениците на жилища, които искат да скрият личното пространство за съхранение и същевременно да дадат нов облик на спалнята си. Матовото стъкло има същата роля както и традиционната дървена врата, дори и по- успешно.

Ако се притеснявате, че стъклото може да бъде счупено, помислете за акрилен вариант, която има подобен вид, но по- голямо разнообразие, винаги ще намерите подходящия за вас.

  1. Огледални врати

Много може да се каже за стила, който е способна да добави огледалната врата на дрешника в спалнята. Тя не само ще ви помогне да придадете по- добър вид на спалнята, но също така добавя светлина и декор.

 

  1. Двойна врата за гардероба

Ще се влюбите в отново в традиционния облик на двойната врата на гардероба. Тези компактни врати могат да бъдат боядисани и украсени, така че да успеете да създадете уникален стил в спалнята си. Ето няколко идеи:

 

Добавете детайли чрез монтиране на формовано дърво в геометрични форми за модерна визия.

Използвайте плат от завеси и от двете страни и вържете в средата за украса на вратата.

Заменете стандартните си врати с ролетни щори, ако са достатъчно големи.

Залепете любимия си модел тапети на вратите, за да добавите уникален вид.

  1. Добавете цвят

Има ли цвят, който обожаваш, но имате твърде много колебания за това дали да боядисате с него цяла стая? Вратата  на гардероба е чудесен начин да акцентирате стаята с ярък цвят, без да рискувате. Можете да променяте стила на вратата с различна боя. Смели цветове като червено, жълто или лилаво играят ролята на акценти в стаята. Леките пастелни бои могат да бъдат успокояващи и ще имат идеална роля в стаи с неутрални тонове. Ако се чувствате обзети от творчество, опитайте с вградена хоризонтална ивица, която наистина ще придаде на вратите ви уникален вид.

 

Вратите Борман – каприз или необходимост

Повечето хора приемат вратите на Борман за даденост и не им обръщат голямо внимание, затова едва ли има човек, който да си е задавал въпроса, какъв щеше да бъде света без тях.

Още от древни времена нуждата от разделяне на пространствата си е казала думата. Египетските жреци също са търсели уединение, за да се свързват със света на отвъдното. В началото помещенията се разделяли с плат, но след това се появили първите врати, които много приличали на днешните. Те станали толкова популярни, че започнали да се използват в цял свят. Ако не бяха нужни, навярно щяха да останат в историята.

В днешно време вратите се използват за преграждане на помещенията и за отделяне на домовете от външния свят. Съществуват най-различни видове, между които стъклени, противовзломни, сгъваеми и др. врати от Борман. Разнообразието е много голямо, повече от колкото са нуждите на потребителите. Има причина за появата на всеки един модел врата. Двукрилите Борман врати например са подходящи за по-големи пространства, плъзгащите се използват там, където няма много място, а въртящите са подходящи за места, където минава голям поток от хора. Противопожарните врати пък могат да ни предпазят от силата на огъня.

Блиндираните врати Борман са направени единствено и само с цел, за да ни защитават от други хора, които са с лоши намерения.

Хората имат различно въображение и всеки си представя своята врата по собствен начин. Съществуват разнообразни варианти – с кожа, инокс, огледала, камъни, стъкло, ръчно изрисувани врати и т.н. Всички тези елементи са напълно ненужни за функционалността на вратата, но хората често избират такива неща, с които се опитват да задоволят егото си. Те са зависими едни от други и непрестанно се опитват да се доказват. Желанието им да бъдат нещо повече от останалите е довело както до позитивни, така и до негативни последствия в живота ни. Когато има промяна в манталитета, тогава тази промяна оказва влияние и върху околната среда. Нещо, което преди време е възникнало от необходимост, в днешно време се приема като каприз.

 

Къде да съхранявате вещите в дневната?

Името казва всичко: всекидневна. В този център пространството в дома ви се случват почти всички от дейности в живота на семейството. С членове на семейството и приятели хапвате пуканки, докато гледате филм или вечеряте, за да не пропуснете любимо си шоу. Пиете алкохолни коктейли или горещ шоколад, почивате си след тежък работен ден.

Почти всички дейности в дома ви се вършат във всекидневната. Поради тази причина стаята има опасност да се превърне затрупана с консумативи и аксесоари. Поддържайте реда във вашата всекидневна с тези пет идеи за съхранение.

 

  1. Превърнете стълбището в площ за складиране

Възползвайте се  от празното пространство под стълбите. Не само можете да монтирате рафтове, за да държите книги и други предмети, но можете също да създадете едно отворено пространство зад рафтовете за вещи, които не се използват толкова често. Контейнери за по-ниските рафтове също създават големи пространства за обувки, чанти, чадъри и кучешки каишки – неща, които редовно вземете по път към вратата.

  1. Направете си развлекателен център

Направете си развлекателен център с телевизор с плосък екран на стената и не забравяйте това, което използвате с телевизора. Разбира се, CD-та и филми могат да бъдат цифрово съхранени и достъпни, но все ще трябва да намерите място за кабелна кутия, модем и системи за игри. Използвайте развлекателен център със затварящи се врати, за да се концентрират всички погледи върху телевизора, а не върху многото елементи, които го заобикалят.

  1. Превърнете мястото под стълбището в кът за вашето кученце

Превърнете мястото под стълбището в кът за вашето кученце с място за легло, купички, както и контейнери, пълни с неговите играчки. Добавете врата, която ще предпазва кучето от прекалено вълнение, когато идват гости.

  1. Направете разделител на всекидневната, който ще използвате и са съхранение на ралични вещи. Така ще обособите зона за хранене и за забавление, добавяйки и място за съхранение.
  2. Добавете комплект от плаващи рафтове

Рафтовете не се използват само за специални случаи. Можете да добавите плаващи рафтове на стената, за да се създаде място, което служи и като интериор. Любими книги, рамки на снимки и предмети, които ви напомнят за междуветските ви  пътувания могат да намерят място на тези рафтове. Така ще представят на гостите  забележителните моменти от живота ви.

Бонус идея за съхранение:

Хората във всекидневната се нуждаят предимно от място за сядане. Пейки за съхранение и табуретки, направени двойно предназначение ще решат проблема със сядането на хората и съхранението на вещите. Можете да използвате всяко място за сядане и като място за съхранение.

 

Ключът към красивите черни врати

Пребоядисването на вратите в черен цвят е желание на много хора, особено на такива, които се занимават с дизайн или искат нещо интересно и нетипично за дома си. Причината за това желание се крие в това, че става въпрос за една гореща нова тенденция, която е свързана не само с интериорните врати, но и с външните такива. В тази статия професионалистите от БОРМАН искат да ви дадат няколко съвета, свързани с избора на подходящата черна врата за дома ви, да ви дадат съвети свързани с монтажа, както и със самия дизайн. Препоръчваме ви да разгледате и нашия каталог, в който ще откриете огромно разнообразие от врати на изключително добри цени. А моделите на всички врати, предлагани от Борман в София, можете да разгледате в тази препратка към сайта на фирмата.

Без да има никакво съмнение, черните врати изглеждат най – добре, когато са съчетани с чисто бяло или леко неутрални цветове на стените или на самия интериорен дизайн. Получава се една прекрасна чиста и спретната комбинация, която определено не сте очаквали да получите. Донякъде причината е предубедеността свързана с черния цвят, че е траурен, мрачен и няма място в дома, но това категорично не е така!

Черното не е нова идея. Когато скърбяла за смъртта на принц Алберт, кралица Виктория наредила всички врати в цялата Британска империя да бъдат боядисани в черно. Това имало голямо влияние върху домовете тогава, това влияние, обаче, продължава и до днес. Много от домовете в Англия все още стоят с черно боядисани входни врати. Причината отдавна не е заради смъртта на принц Алберт, както се досещате, просто този цвят отивал страшно много на самия дом, на живеещите в него и изглеждал много стилно и едновременно с това класическо.

Черните входни врати стоят много добре на интериори, които са направени в т.нар. минималистичен вид. Така се доближават и до Скандинавския стил, който се характеризира с голям контраст.

Когато дойде ред за боядисване на вратата, разбира се, че най – правилният начин е да се извади самата тя от нейните панти. Можете също да промените и рамката, самата каса на вратата като премахнете старата боя и промените и нейния цвят. Дали и той ще бъде черен или не си зависи изцяло и единствено от вас.

Когато говорим за черна входна врата силно бихме ви препоръчали да добавите голяма и масивна ключалка, както и месингова плоча. Ще създадете още по – голяма осанка на самата врата.

Както сме споменавали многократно, черното е универсален цвят и може да ви влезе в употреба за всичко. Когато приключите с пребоядисването на вратата можете да преминете към смяна на цвета и на други мебели у дома, които се намират в близост до вратата. Например стария ви скрин ще придобие съвременен облик благодарение на слой твърда черна боя. Черната врата, черното портманто и черните гардероби за обувки, поставени на кремообразен, бежов фон биха се съчетали много красиво за нов и едновременно с това традиционен външен вид.

Ако разполагате с масивна и голяма врата може да ви е страх да я боядисате в черно, защото така стаята може да стане доста тъмна, но ако някъде разполагате с френски врати ви препоръчваме да започнете от тях, а не от другите. Вие ще имате класическия и изискан черен цвят на вратата си, но многото прозорци определено ще позволят изобилие от светлина да навлиза в къщата. Декорирани с красиви бели завеси ще имате една спираща дъха гледка.

Черното определено има много предимства пред доста цветове, но е и рисково, заради това, че е най – тъмния цвят, който се предлага на пазара. Ако все още не сте се решили да опитате този цвят, ви съветваме да се консултирате с професионалисти от БОРМАН, които да ви помогнат в избора.

 

Как да изберем фирма – производител на кухненските шкафове?

Невъзможно е да се каже със сигурност кои са най-добрите производители на кухненски шкафове. Обикновено хората питат точно това онлайн. Докато това е един основателен въпрос, то отговорът не е толкова окончателен и лесен, колкото си мислите. И ето защо:

picture 025

Има прекалено много производители на кухненски шкафове Борман, които е невъзможно да се включат в един каталог, да не говорим, че е невъзможно да се направят тестове, за да се определи кой е най-добър. Сигурен съм, че всеки сайт има своя кратък списък на марки и производители, които оценяват като добри / по-добри / най-добри. Но как могат да бъдат сравнените с това, което е на разположение на пазара?

На второ място, определянето на „най-доброто“ е малко субективно твърдение. Разбира се, има определени показатели за добро и лошо качество, но не съществува единен златен стандарт. Един човек може да мисли, че всичко друго освен мебелите от шперплат е „лошо“ качество. Въпреки, че шкафовете, направени с плоскости със средна плътност, могат да бъдат също толкова качествени и да ви служат точно толкова дълго, колкото и другите. Нека здравия разум надделее тук. „По-добрите“ продукти са тези, които са   направени с по-качествени методи и по-трайни облицовки. Но на пазара са не само 5 или 10 производители на кухненска мебел.

В известна степен, шкафове са стока. Вероятно има стотици производители, които попадат в категорията „най-добър“, ако се вгледате в целия спектър от национални и местни производители.

Вашият най-ефективен начин да намерите най-добрите марки, са да погледнете това, което е на ваше разположение на местно ниво (и двете- „национална“ марка, както и местни производители) и да видим как те се конкурират. След това се определя как техните оферти съвпадат с вашия бюджет. Това, което трябва да се има предвид, е производителя, който може да ви даде най-много от това, което търсите за това, което сте готови да платите.

По мое мнение, това е вашият „най-добър“ кухненски шкаф. Защото в края на деня, дори и ако някой е в състояние да се каже, че определени брандове са най-добрите, те може да не са най-добри за бюджета ви. Трябва да се вземат предвид някои определящи фактори за разбирането на това, което прави шкафовете добри / по-добри / най-добри и правят решението ви за покупка добре премислено и планирано. Мисля, че това е по-рационален подход, отколкото просто да се разчита на произволен списък на „великите“ производители на кухненски шкафове. Не е оправдано да платите за кухненски шкафове токова, колкото за всички мебели в цялото жилище.

 

Модни тенденции при входните врати

Вашата входна врата е от ключово значение за характера на вашия дом. Това е първото нещо, което някой вижда, наближавайки вашия имот. Това е врата към вашия дом, а вие имате всички основания да направите и нещо допълнително, за да сте сигурни, че всичко след нея ще направи положително впечатление.

Модата се променя бързо и, за да ви помогнем да се справите по- бързо с избора си, ето няколко тенденции от Борман на входните врати, които може да харесате и да приложите още сега.

Използването на модернизирано дърво

Дървото е безспорно най-популярният материал за врата. Производителите (включително и тези, с които работи Борман) се изправят пред предизвикателството в бъдеще да въведат използването на специална дървесина за входните врати, за да се увеличи енергийната им ефективност, трайност и производителност. Един добър пример за това е дървен материал, изсушен в пещ, който е по-устойчив на метеорологични въздействия от изсушен на въздух дървен материал.

Нека има повече светлина

Вратите с повече стъклени елементи стават все по-популярни и се очаква да станат още повече, благодарение на техния класически дизайн и допълнителна пропускливост на свелината. Тази тенденция в значителна степен е допринесла за подобряване на устойчивостта и изолационните качества на вратите през последните няколко години. Налице е също така една еволюция в типа стъкло, използват се матовите и прозрачните стъкла, като се наблюдава нарастване на популярността им.

Уважавайте Майката Природа

Както при всички строителни материали и почти всичко останало, потребителите стават все по-загрижени за въздействието,което тяхната врата има върху околната среда. За да се справите с това, входните врати трябва да бъдат напълно изолирани и направени от устойчив материал.

Дървото, в това отношение, е изключително природосъобразен вариант. То е устойчиво, издръжливо и биоразградимо и има отлични изолационни качества.

Колкото по-голямо, толкова по-добре

Търсенето на голям размер входни врати постепенно се увеличава, и дизайнери, и архитекти са в подкрепа на това входните врати да са с допълнителна ширина и височина за по- драматичен естетически вид и впечатляваща фокусна точка за дома.

Големите, напълно сглобени, предварително окачени входни врати, например, са сред малкото проекти, които бързо привличат огромно внимание и чието производство нараства много бързо. Тези врати са прикрепени към рамката и имат месингово дъно и стоманено начало както и наличие на лагер, за да се осигури по-лесно отваряне и затваряне.

Нестандартни конструкции

За тези собственици, които търсят уникален външен вид, който ще отличи домовете им от останалите квартала, борейки се за индивидуален дизайн, нестандартната конструкция е най-добрата идея. Изработените по поръчка входни врати Борман също са перфектен начин за изразяване на истинския смисъл на личния стил на собствениците.

Днес, входна врата на жилището не е просто един вход. Това е нещо, което допълва останалата част от архитектурата и декора на вашия дом.

Оценка за страницата
[Общо: 0 Оценка: 0]

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.