Съвети за интериорните врати

Изберете да инвестирате в интериорна врата от нашите колекции сега, ако се нуждаете от освежаване на домашното обзавеждане или желаете да осигурите уединение и да намалите нежеланите звуци в обкръжението си. Ще подобрите вида на всеки дом, като изберете модел от нашите висококачествени врати. Те са изработени, за да паснат точно на вашите нужди и желания. Вратите във всеки дом изискват специално внимание към детайла и специфичния стил, към който да се придържаме. Красивата врата е една от необходимостите на модерния дом, която може да трансформира изцяло интериора. Често моделът на вратите бива неглижиран в цялостната визия за една стая, но истината е, че този елемент може да има огромно значение за крайния резултат. Особено когато купуваме жилища с вече инсталирани врати, ние сме свикнали да не им обръщаме голямо внимание. Но интериорната врата е важна част от дома и заслужава да се отдели внимание при избора. Независимо дали изграждате от основи, ремоделирате или просто се опитвате да промените визията на една стая, подборът на интериорна врата е важна стъпка. Трябва да се вземат в предвид стил, материал, дебелина, отвор и редица други компоненти, които да подсигурят идеален завършек на всяко пространство.

Стилове на интериорния врати
Стилът на интериорната врата, която избирате може да има огромно значение в цялостния дизайн на апартамента/къщата. Позволете си да експериментирате поне малко, за да придадете свеж и еклектичен вид на дома си, но в същото време се опитайте да запазите някои елементи координирани, така че да се усеща единство на дизайна в цялостния проект. Уверете се че обръщате внимание на големината и атмосферата на дадена стая. Масивните и орнаментирани врати могат да пренатоварят прекалено малки по размер стаи и да ги накарат да изглеждат още по-тесни, отколкото по-широки.

Размах на вратата
Обикновено при изработване на врата по поръчка може да избирате между врата с отваряне от дясната страна или от лявата страна. Това ще определи къде са поставени пантите и дръжката и на коя страна ще се отваря и затваря вратата. Страната, от която се намира дръжката, тогава когато отваряте вратата към себе си, определя това дали вратата е с лява или дясна дръжка. В най-добрият случай една врата никога не трябва да се отваря към коридор или антре, затова имайте това в предвид, когато решавате на къде да се отваря тя.

Рамкиране на вратата
Неправилното рамкиране на една врата може лесно да отнеме от стойността и външния вид на една красива и скъпо струваща врата. Използването на евтини материали за рамкиране или по-лесни начини за конструкция, може да повреди вратата и може да създаде излишни разходи в бъдеще. Постарайте се да спазвате инструкциите внимателно, ако решите да монтирате вратата сами, или наемете професионална помощ за рамкирането на нова интериорна врата. Врати могат да се закупят предварително прикачени или просто като парчета. Предварително прикачена врата идва монтирана в рамка с пантите си, закачени за касата на вратата. Вторият тип е обикновена врата, на която трябва да се инсталират панти и рамка, за да бъде окачена правилно.

Ниво на звука за вратите
Интериорните врати имат класи на пропускане на звук, които оценяват количеството звук, който се губи през вратата. Колкото по-висок е този клас, толкова по-малко звуци могат да преминават през вратата. Естествено това зависи най-много от материала, от който е направена вратата. Обикновено 25 е на долния край на тази скала, при което повечето нормални звуци и говор могат да бъдат чути, 40 е по средата, а всичко над 60 е изцяло шумоизолирано.
Интериорните врати променят изцяло облика на вашия дом и могат изцяло да създадат нова атмосфера. Важно е да изберете правилния тип интериорна врата, за да направите своя дом по-уютен и топъл. Търсете врати, които блокират звука от другите стаи и отиват на мебелите. Добра идея са вратите с прозорци или огледала, защото те превръщат малки пространства в по-широко изглеждащи и по-стилни от преди. Например банята може да се превърне в идеално място за отдих и спа, където да прекарвате свободно време, а гардеробната може да стане тиха зона за четене и уединение. Декоративните стъклени панели помагат за привличането и проникването на повече натурална слънчева светлина през стаите. Също допринасят към декора на дома. Ако не се притеснявате от липсата на усамотение, то има много модерни варианти, включващи стъклени врати и плъзгащи се панели. Друга тенденция в последните години е експериментирането със стилове при формата на вратата и нейната рамка. Можем да видим примери за интериорни врати с отличаващи се обли рамки и елегантни покрития, които придават доза чар към новия дом. Всичко това и още може да се постигне благодарение на правилния избор на врати.

Вижте какви са предимствата на вратите, които предлага Борман България.

Оценка за страницата
[Общо: 1 Оценка: 5]

No Comments Yet.

Leave a reply