Входната врата за двора – монтаж, поддръжка и съвети при избора

Входната врата в двора...вечната ахилесова пета на всеки дом, притежаващ нещо повече от пространство в панелен блок. Тя трябва хем да е здрава, хем сигурна и издръжлива, пък ако може и красива - но всичко това на добра цена. Защо пък да няма пълно щастие?

Узнайте как да направите информиран и прецизен избор на входна врата за двора, как да я поддържате и къде да я намерите точно сега, в тази статия!

Изисквания към всяка входна врата, пребиваваща в двора

Разбира се, че долупосочените изисквания трябва да бъдат съобразени от производителите, а не от клиентите, но в днешно време на пазара може да бъдат намерени доста некачествени изработки. Ето защо очите ни винаги трябва да са отворени на 4 при покупката на такъв продукт – все пак врата не сменя всеки ден, месец и дори година.. а дори да не се наложи смяна -  крадци дебнат навсякъде. И определено обожават лесните плячки. Не искате да сте от тях, нали?

  • Направена от издръжлив и здрав материал

Каквото и да си говорим – материалът не е най-важното нещо. Тук вече всичко зависи от производителя, тъй като всеки материал, подходящ за интериорна врата, е достатъчно добър и за такава, поставена навън. Опитваме се да кажем, че изработката и преработката е изключително важна, защото в 21 век са изобретени всякакви покрития и възможности за правене на един продукт все по-добър.

  • Сигурна не само в ключалката

Вратата няма да е необходима ако всеки може да я прескочи, нали? Ето защо трябва да изберете нещо, което идеално пасва на мястото. Естествено, че няма да купите по-ниска врата – надали ще правите конюшня. С това се опитваме да кажем, че ако мястото е твърде ниско и неиздръжлива на тежък товар, то трябва да се помисли и за по-обстойна преработка дори и на носещата стена. Това е необходима заради факта, че говорим за външно място.

  • Сложна ключалка

Като начало трябва да дефинираме така глупаво звучащото понятие „сложна ключалка“. Това означава, че:

  • Необходима Ви е качествена брава, по възможност секретна
  • Абсолютно задължително е ключалката да не стърчи – в тази ситуация крадците могат да отворят вратата с едно до две движения, просто избутвайки я по специфичен начин, известен основно за тях и ключарите
  • Разбира се – от неръждаем и добре преработен материал. Всички знаем как понякога се случва дори ключалката в апартамента да заяжда. Не можем да си представим ако сложим същата за външна употреба на условия като дъжд, сняг, силно слънце и т.н.

Монтажът. Избор на правилния човек.

Напълно ясно е, че дори най-добрият продукт може да бъде напълно окепазен от некачествен майстор. Ама къде да го търсим този „качествен“ майстор, който хем да разбира спецификата на продукта, хем да знае как да работи добре, да е професионалист и разбира се – след него да не трябва да правим основен ремонт, почистване с камион и прелакиране на чисто новата врата. Истината е, че ако от фирмата производител не са така любезни да предложат услуги по монтаж – бягайте далеч. С мръсна газ.

Тъй като ако нещо бъде объркано – знаете кого да търсите. В противен случай се получава едно прехвърляне на топката – Бай Иван от местното село никога няма да си признае, че е сгазил лука. Логично е след това и гаранцията да не важи при никакви условия. Ето защо написахме толкова много по тази точка.

Поддръжка на Вашата нова врата

Вечни неща няма. Неща, които сами могат да се поддържат – също. Точно поради тази причина не просто трябва да поддържаме вратата си, но и да знаем точно как да го правим. В противен случай сме като „Видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала крака“. Това, което правят другите съвсем не винаги е правилно. Няма нужда да казваме, че инструкциите са за четене, тъй като този блог бива посещаван от интелигентни и интересуващите се от продукта, който получават хора, но не пречи да кажем една дума и за това.

В зависимост от материала се извършват различни дейности по поддръжка ежегодно или по-често. В това отношение дървото заема първото място по най-претенциозен материал за поддръжка – изисква се лакиране, почистване ежеседмично от натрупаното замърсяване. Интересен похват е използването на алкохол, разтворен във вода. Ефективно е, но трябва да се внимава поради ред причини.

Нека обобщим всичко казано до момента с една инфографика и да добавим някои интересни факти:

 

Разбира се ще получите допълнителни и дори по-ценни съвети от фирмата производител на вратата, тъй като всеки продукт има своите специфични нужди и това е нещо, което не трябва да бъде пренебрегвано. И нека дадем един последен съвет към Вас, нашите скъпи клиенти – входната врата е нещо, от което не трябва да се пести. Това е нашата сигурност и екстериор, които са необходими всеки ден.

Пожелаваме успех с намирането, монтажа и поддръжката на Вашата нова врата.

Оценка за страницата
[Общо: 1 Оценка: 5]

No Comments Yet.

Leave a reply