Видовете красиви врати Борман

Украсете и използвайте вратите. 7 начина да използвате наново старите си врати. Видове врати от Борман България. Как да изберете вана. Как да изберем входната си врата според Фън Шуй. Всичко за различните видове външни врати. Обзавеждане на малката спалня.

Украсете и използвайте вратите

Влагането на малко усилия в мястото, където живеете, наистина ня изисква много време и средства. Поддържането на хубав дом не трябва да струва много пари, но трябва да се вложат някакви усилия в това.

Добавянето декорации при входната част на къщата е един лесен начин дома вида впечатли всеки още от първия момент, в който влезе в двора.

Ето няколко начина да украсите пред входната вратата, без значение от сезона:

Венци

Венците могат да бъдат направени или закупени за всеки сезон или разник, за който можете да се сетите, и можете да ги запазите за повторна употреба в продължение на много години, което ви позволява да спестите време и енергия за правенето на нова декорации.

Ако търсите по-творчески подход към традиционния венец, се опитайте да направите звездообразен или снежинкообразен венец!

Нарушавайки традиционното мислене за венец, чудесен начин за промяната на външния вид на венеца е да направите венец от балони с различни цветове. Това е чудесен начин да вкарате в употреба неизползваните балони от парти за рожден ден като украса за външното пространство на дома ви!

Цветя

Цветовете са класически избор за внасяне на малко емоция пред вашето жилищно пространство! Най-добрият избор е да се използват свежи цветя от градината си или от местния пазар, така ще можете да ги сменяте всяка седмица.

Ако това е твърде сложна поддръжка за вас, направете хубав букет от цветя от коприна или- по-добре няколко различни вида, за да ги сменяте в зависмост от сезона!

Капачки

Заемете се със събирането капачки за буркани. Можете да намерите такива с хипермаркетите и пазарите.

Когато съберете достатъчно количество, вържете ги всички заедно с парче канап. Завържете ги заедно доста плътно, за да не падат и  сами ще си направите красиво домашно фокусно пано за входната врата. Можете да намерите тези капаци във всички размери (за добавен ефект) или може да ги боядисате, за да акцентирате на цветовете на вашия дом.

Растения

Накрая, растенията са сигурен начин да повишите качеството и външния вид на входна врата. Използвайте висящи кошници и кутии, за да засадите ярки цветя като нарциси и лилии през пролетта или слънчогледи и маргаритки през лятото.

Есента е най-подходящото време за украса със царевица, тикви и ябълки, а зимата са подходящи повече на ела, бор и някои листни  подправки.

Намери си нещо малко, за да добавите към входната врата и вие ще бъдете изумени от промяната, която прави дома ви пълен с енергия, естетика и красота!

 

7 начина да използвате наново старите си врати

Тъй като все повече и повече хора сa нетърпеливи да участват активно в защитата на околната среда чрез спестяване и повторното използване на материали за подобрения в дома стават все по-популярни. Тези идеи са чудесен пример за един лесен проект, при който не само ще използвате старата си врата, но също така ще добавите малко блясък във вашия дом!

Лицеви дъски

Добавянето на таблата на вашето легло може да придаде почти на всяко пространство фантастично традиционно излъчване. Използването на старата врата като табла създава естествена фокусна точка в спалнята, която може да се създаде илюзията за класа и стил, особено когато заедно с нея, прибавите и подходящи завеси и полилей.

Дъски

Превръщайки старата си врата в семейна черна дъска или седмичен календар, ще съумеете по един лесен и забавен начин да накарате семейството си да бъде достатъчно организирано. Можете да закупите черна боя от местния магазин за бои. Поставете боядисаната вратата под формата на черна дъска някъде, където цялото семейство може да я вижда и използвайте различни цветове тебешири, за да направите лесно индивидуалния график за всеки!

Маси

За да направите очарователна маса, използвайте красива стара врата с стъклена решетка, за да създадете страхотно място за съхранение на дрънкулки. Тази маса не само ще ви позволи да покажете интересните предмети, които имате без да заемат излишно място в дома ви, но и ще ги държи на сигурно и чисто място.

Легла и шезлонги

Можете да използвате чифт стари дървени врати, за да направите прекрасна рамка за леглото, която ще добави допълнително излъчване на елегантна спалня в стил рустик. Ако искате по-полиран външен вид, можете минете с шкурка и да пребоядисате вратите, преди да ги закачите на съществуващата леглова рамка.

Огледала

Монтирането на парче огледало в рамката на прозореца на една стара врата е чудесен начин да създадете очарователно огледало, което ще добави малко повече светлина и клас на всяка стая. Лесно е да използвате ненужната врата, която заема място в къщата, те могат да останат стари и селски или полирани и прясно боядисани като допълнение към вашия интериор.

За съхранение

Можете да използвате стара врата като място за съхранение на кофи за разделно събиране на боклук, кошове за обувки, закачалки за дрехи и дори пейка! Перфектно допълнение към голямото антре, тази мебел ще помогне на семейството ви да бъде по- подредено организирана и екологично. Може да се използва в кухнята за съхранение на тенджери и тигани, готварски книги или други предмети от бита.

Рамки за картини

Тази очарователна рамка може да приюти серия от стари семейни снимки и да придаде хубав личен стил на всяка стая.

 

Видове врати от Борман България

По всяка вероятност, вече сте чули името на фирмата Борман България. Дали е било от познат, който наскоро е сменял интериорните си врати, или пък от бизнес партньор, преоткрил качествената сигурност на блиндираните врати и качествените пожароустойчиви врати, подходящи за складове и производствени цехове, няма особено значение.

Във всички случаи, човекът, от който сте чули за Борман България, със сигурност, е останал повече от доволен. И това съвсем не е странно или необичайно. В България все още съществуват фирми, които държат на добрата репутация и правят всичко възможно, за да разширят клиентската си мрежа и да задържат на своя страна вече спечелилите си клиенти. Е, Борман е една от тях. Доказателство за това е перфектният подбор от продукти, внесени от големи производствени фирми като Китай и европейските лидери в областта на интериорните врати Германия, Полша, Чехия и Турция.

Но нека спрем с похвалите до тук. Много по-важно е вие като краен потребител сами да се убедите в първокласния каталог от врати, предлаган от Бормен Комерс. А за разлика от различните фирми за врати в София, нашата фирма, определено, има с какво да зарадва окото ви и да впечатли дори най-големите специалисти в сферата на блиндираните врати. Да разгледаме какви видове врати предлага фирма Борман България .

Интериорни врати

Интериорните врати на Борман са достъпни както за търговия на дребно, така и за дистрибуция на едро от фирми и агенции. И в двата случая вие като клиенти ще получите първоначално каталог с цялата продукция. Тук са поместени всички видове вътрешни врати, подходящи и за вашето жилище, и за офиса. Качеството на всеки отделен е доказано не само с гаранцията на продукта, но и с първокласната му изработка. Можете да бъдете сигурни, че интериорните врати на Борман България са в перфектно съотношение между цена и качество.

Каталогът с всички вътрешни врати е наличен в двата офиса на фирмата, а също така и на официалната й уеб страница. Който и модел да предпочете за своя дом, е наличен в централния ни склад. Доставката и монтажът се извършват в рамките на 7-10 работни дни. Интериорните врати на Борман са дървени и метални, като повече от тях пристигат с перфектно изработени и практични панти, гумено уплътняване и комплект крила – при предварителна уговорка за това. Очаква ви изобилие от дизайни, цветове и орнаментика!

 

Входни врати

Фирма Борман предоставя и изобилие от входни врати. Те са директно внесени от най-силно утвърдилите се на пазара турски фирми. Изброените във фирмения ни каталог входни врати са винаги налични в склада и те също, като интериорните, са продават на едро и дребно срещу достъпни и сравнително ниски за високото си качество цени. Входните врати на Борман са подходящи за апартаменти, къщи, бизнес сгради и цехове. Моделите са достъпни за директна онлайн поръчка, а монтажът им се извършва в течение на 5 работни дни след заявката.

Блиндирани врати

Блиндираните врати като вид входни врати за също част от богатото и разнообразно портфолио на фирма Борман България . Те са стилни, атрактивни, но на първо място, и практични и първокласно изработени да предпазват апартамента или къщата от различни неблагоприятни климатични условия като сняг, вятър, слънце, дъжд, бури и така нататък. С това обаче съвсем не приключват достойнствата на блиндираните врати от Борман София. Всички модели са със специална изработка, която осигуряват перфектна шумоизолация и топлоизолация. Така че ако целта ви е пълна защита на дома от всякакви дразнения, блиндирана врата от Борман е идеалното решение за вас. Блиндираните врати са с оригинален турски произход, а срокът за доставка и монтаж е не повече от месец и половина след направената през сайта или на място в някой от офисите ни поръчка.

Пожароустойчиви врати

Нещо, с което фирма Борман и до днес продължава да се гордее най-много, е изборът от надеждни и сигурни пожароустойчиви врати. Повечето от тях са винаги налични в централния ни склад, така че при желание, направете поръчка, а монтажът ще бъде извършен в срок от 2-7 дни. Ако искате да закупите пожароустойчива врата по поръчка от нас – с по-специален дизайн или по-нестандартни размери – ние ще я направим максимално бързо, а именно за не повече от 1 месец. Наличните ни модели пристигат директно от Европа. Всяка от моделите ни може да издържи на силен пожар от 1 до 2 часа, като за тази си характеристика продуктът пристига и със специален сертификат от Норвегия, удостоверяващ характеристиките й. Към пожароустойчивите врати на Борман вие получавате цялостния комплект от необходимите принадлежности и допълнителни крепежни материали за монтаж.

 

Други продукти

И макар че вратите са основните продукти в портфолиото на Борман , фирмата ни не се задоволява само с това. В каталога ни, а също така и на нашата официална страница можете да откриете и допълнителни стоки и услуги, които предлагаме. От известно време насам Борман България се занимава още и с вградени кухни, като освен практични и оригинални модели, ние можем да ви предложим и бързото им монтиране. Разгледайте портфолиото ни с кухненски мебели и освен интериорната врата, направете и малко освежаване на кухнята. Не на последно място, Борман предлага и богат избор от качествена алуминиева и ПВЦ дограма. Не пропускайте да разгледате и цените за специалните ни зимни предложения – щори и комарници за вашия дом, офис, вила или работното производствено място.

Е, сега убедихте ли сте, че фирма Борман е достойна не само за вашето внимание, но и за вашия потребителски избор!

Как да изберете вана

Душът е най-бързият начин да поддържате хигиената на тялото си, когато сте в движение. Но когато имате малко повече време, ваната може да бъде релаксираща алтернатива. Ваните са повече от място, в което да се изкъпете – те са  успокояваща награда, медитативно помилване и едно наистина личен изживяване. Производители вани знаят това и са произвели най-различни стилове, модели и форми, за да съответстват на всеки вкус и бюджет.

Видове вани

Вани имат особености. Свободностоящи без и с крачета, смело ще заемат благородна позиция в банята. Свободни, вградени и ъглови вани често са сгушени между няколко стени и интегрирани в цялостната схема на банята.

3-стенна ниша, комбинираща вана с душ, са най-често срещаният тип вана и са предназначени за увеличаване на пространството. Недовършените краищата обикновено се заключват между външната стена и удобен вграден шкаф за съхранение. Монтираният  на стената душ е задължителен.

Вградените вани са монтирани в корпус, който е изработен така, че да съответства на шкафовете в банята или плочките. Всеки един от елементите се купува отделно, което може да ощети бюджета ви.

Ъгловите вани са нещо средно между предходните два модела, за които писахме. Техните големи квадратни пропорции позволяват къпане на двама.

Свободно стоящите вани разполагат с оформена купа за къпане върху солидна основа.

Ваните с крачета асоциират образи от грандиозната епоха на Елизабет. Те разполагат интересни поддържащи крака и с висока облегалка за поддържане на главата и шията.

Характеристики, които трябва да се имат предвид

Повечето производители на вани предлагат богат набор от опции, особено за техните елитните с продукти. Оборудвайте вашето езерце за удоволствия с аксесоари, за да повишите класата му.

Струи и мехурчета

Хидромасажната вана има:

  • линейни нагреватели , които топлят водата докато циркулира, предотвратявайки на загубата на топлина
  • безшумен мотор на дюзите
  • настройки на различни скорости, за да регулирате интензивността на реакцията на струите
  • масажни дюзи за краката, монтирани върху подводни степенки
  • дюзи за балончета, предоставящи затоплен въздуха във ваната
  • дюзи за микро-балончета, които изпълват ваната с газ, подобен на балончета в шампанско

Хромотерапия

Подводните LED светлини променят цвета си, за да отговарят на настроението ви. От спокойно розово до успокояващо синьо, изборът е ваш.

Музика

Резонансни панели на високоговорителите, прикрепени към ваната изпращат звука във водата, така че можете да чувствате вибрациите върху кожата си. Можете да синхронизирате плейлистите, които имате на компютъра си.

Цифрови контроли

Можете да контролирате всичко във ваната с вграден тъчпад – контрол на температурата, посока на дюзите и поток, цвят и музика.

Вземете мечтаната вана и релаксирайте на воля.

Заедно със всички обзавеждания за баня, погледнете и сайта за вратисофия на Борман – там ще откриете изключително интересни предложения в сферата на обзавеждането.

 

Как да изберем входната си врата според Фън Шуй

Входната врата е първото, което забелязваме в нечий дом. За всеки експерт по Фън Шуй тя е отправна точка за изследване. Входната врата трябва да е най-голямата по размери от останалите врати в къщата, за да привлича най-много положителна енергия. Тя трябва да се отваря отвън навътре – в противен случай късметът може да ви избяга.

Трябва да бъдете внимателни какво има срещу вратата ви. През нея влиза „ци“, затова пътят й не бива да бъде възпрепятстван от прегради, бордюри, кофи за отпадъци, насипни материали и други.

Освен това не е добре в близост да се засаждат дървета и храсти. Те също ограничават движението на „ци“.

Ако срещу вратата ви има асансьор или стълбище е добре да направите праг на входната си врата, за да запазите здравето в дома си.

Едно от най-важните правила за вашата входна врата според източното изкуство е винаги да я поддържате. Вратата ви винаги трябва да бъде чиста, с работещ звънец, украсена според повода и сезона.

Посоката на входната врата също играе ключова роля. Според Фън Шуй тя предопределя в каква посока ще върви животът на членовете на семейството. Ако тя гледа на юг живущите ще имат добър социален живот, ще бъдат харесвани, търсени и ценени. Югоизток носи стабилно финансово положение, просперитет и успехи, а югозапад – семейно щастие, обич и приемственост. Ако входната врата е с посока север, живущите ще се радват на спокоен живот, понякога граничещ с изолация.

Закачете кристал на вратата, за да избегнете неблагоприятния ефект. Североизток вещае знания и духовно израстване, но и променливи енергии и външно влияние, от което да се пазите. Северозапад пък ви носи лидерство, уважение, професионално израстване.

В случай, че входната врата гледа към изток, живущите в дома ще са амбициозни, целеустремени и силни личности, които гонят успехи. Западът, от своя страна, обещава романтика, радост и творческо развитие.

Според източното изкуство посоката на входната врата помага на собствениците да изберат какъв да е материалът, от който ще бъде направена. Например ако сочи на запад и северозапад тя трябва да бъде метална. Сочи ли на север трябва да бъде украсена с вълнообразни форми. Южно изложените врати трябва да бъдат украсени с остри, отсечени линии. Източно и североизточно изложените трябва да бъдат изработени от дървен материал и да имат правоъгълни форми, а сочещите на североизток и югозапад трябва да имат квадратни форми и декорации.

Цветът на входната врата също играе важна роля. Специалистите твърдят, че металните нюанси са подходящи за врати със западно изложение, тъй като елементът властва на запад. Ако входната ви врата гледа на север, заложете на черно, синьо или бяло. Ако е насочена на изток, заложете на зеленото. Червеният цвят, който носи стабилност на живущите, е много подходящ за врати с южно изложение. Кафявото и жълтото също се смятат за добър избор на цвят.

Също така е добре да няма прозорци до вратата, защото има шанс „ци“ да излезе през него. Ако все пак архитектурата на дома е друга, сложете пред прозореца някаква саксия или заложете на по-плътни завеси. Не е желателно и да държите обувки до вратата, защото те пречат на енергията да циркулира. Фън Шуй позволява някои декоративни елементи за входната врата –фонтан пред нея или звънчета за привличане на благоприятна енергия, статуя или градинска фигура за стабилност, цвете в саксия.

 

Всичко за различните видове външни врати

Екстериорните врати задават тона на вашия дом. Обикновено те са първото нещо, което хората забелязват, когато дойдат до къщата или апартамента ви. Различните типове външни врати допринасят за обновлението на вашия дом и за енергийната ефективност по много и различни начини – приемете тълкуванията на Борман България и няма да сгрешите.

Едно от най – важните неща е да имате добре функциониращи външни врати (всички модели блиндирани външни врати на Борман можете да разгледате на страницата на фирмата), защото това е нещо, което се използва ежедневно и многократно.

Няма значение дали става въпрос за външна врата, врата за вътрешен двор или за такава, водеща към тераса, има много видове, от които можете да избирате, които перфектно биха подхождали на дома и посланието, което искате да оставите с него.

Живеейки в България, външната врата, която ще ви е необходима трябва не самода изглежда добре и да е красива, но и да осигурява голяма енергийна ефективност, за да поддържате дома си топъл и уютен през зимата, защото този сезон у нас понякога е доста студен. В тази статия ви представяме ръководство за всички външни врати, които биха били подходящи за вашия дом.

Дървена входна врата

Най – желаният материал, от който се правят вратите особено за българския пазар е именно дървото. Дизайнът и красотата на дървото е несравнимо с другите видове външни врати. Тук говорим за едни много здрави и предлагащи много добра сигурност за вас и вашия дом.

Цената на това удоволствие зависи от множество критерии и може сериозно да варира. Обикновено обаче входните дървени врати не са чак толкова евтини, но според нас вложението си струва, защото нека се замислим и да си отговорим на въпроса колко често ни се налага да сменяме екстериорните си врати? Ако трябва да сме честни обаче – това са вероятно едни от най – скъпите видове входни врати и разходите не спират дори и след първоначалната покупка поради факта, че тази врата ще изисква рутинна поддръжка ежегодно, за да изглежда тя добре.

Боядисването и оцветяването на дървената врата на всеки няколко години ще запази много добре красотата й, но въпреки това с всяка изминала година тя ще бъде вси по – чувствителна къв изкривяване, гниене и разширяване поради влагата и метеорологичните промени във времето, с които ще се сблъска по нашите ширини. Съветваме ви да се насочите към дървена врата ако живеете в апартамент, за предпочитане е пред къщата.

Врата от стъклопласт

Входните врати, които са изработени от стъклопласт стават все по – популярни в България заради това, че са изключително устойчиви и енергийно ефективни.

За разлика от дървените, тези врати няма никаква опасност да се изкривят, изгният или разширят. Предлагат се в многобройни покрития, включително и имитиращи дърво, тоест можете да получите красотата на дървената врата без да се налага тази ежегодна поддръжка.

Този вариант е изключително добър, както споменахме и за пестене на енергия, защото отвътре вратата е изпълнена с пяна и така можете да бъдете сигурни, че топлият през зимата и хладният през лятото въздух от дома ви няма шанс да излезе навън.

Освен всичко останало, тези врати са устойчиви на всякакви вдлъбнатини, драскотини и т.н., които могат да се появят с времето, а по цена не се различават много от дървените си колеги.

Входни врати от стомана

Ако сте решили да замените вратата си и изисквате от новата да бъде максимално сигурна, здрава и енергийно ефективна определено идеални за целта са стоманените входни врати. Те имат същите предимства като тези от стъклопласт с разликата, че стоманата ще върши дори още по – добра работа.

Благодарение на дебелината си тя ще може да осигури максимална сигурност и защита без значение дали говорим за екстремни климатични условия, непредвидени опити да се влезе в дома ви от нарушители или нещо друго. Също като стъклопластните и тези врати са запълнени с пяна, което ги прави много добри изолатори и са на приемлива цена.

Обзавеждане на малката спалня

Всяка стая има нужда от конкретна точка, която да привлича вниманието. Място, което създава йерархия, така че да не виждате просто една смесица от мебели. Много пъти, фокусната точка е горната част на леглото, която може да се разшири с подреждането на ефектни възглавници.

При обзавеждане на малки помещения, очите ви биха могли да бъдат насочени към прозореца. Вместо да позволите тези два силни елемента да се конкурират за вашето внимание, поставете леглото в предната част на прозореца, за да се комбинира. Или направете единият от елементите, леглото или прозореца – неутрални, така че да се скрива, а другият елемент да може да заеме централно място.

Възможно е да се изкушите да купите възможно най-голямото леглото, за да придадете лукс в спалнята. Но това ще предизвика стесняване на малкото пространство. Вместо това, изберете едно легло с по-малки размери, което няма да задушава  стаята, като например железен креват с прозираща табла и поставка за крака. Или изберете едно легло, без поставка, а с ракла за съхранение под матрака. Така средата на стаята ще остане свободна и така ще изглежда по-голяма.

Има два начина за обзавеждане на малката спалня.

Можете да я направите тъмна и уютна с наситено тъмно червено или шоколадово кафяво. А можете да увеличите дневната светлина с едва запердени прозорци и слънчевата светлина, прозираща през тях. Можете да бъдете смели в малкото пространство без да рискувате да похарчите прекалено много пари и усилия.

Когато декорирате малка спалня, всеки квадратен сантиметър е потенциал за съхранение. Разбира се, можете да съхранявате пуловерите в кутии под леглото, но ако се вдига рамката легло нагоре, можете да съберете доста багаж там.

Използвайте сандъка като нощно шкафче, за да имате допълнително пространство. Когато става въпрос за подреждане на малка спалня, изключително важен е гардероба ви, който се събира вещите ви. Намерете място на стената, където можете да закачите една лавица за книги.

Потърсете начини да направите своя малка спалня специална. Декорирайте спалнята с уникални тъкани и изразителни шарки. Изберете интересно осветление, като очарователен полилей или скулптурни настолни лампи. За една малка спалня добре идея е да използвате голяма табла за спалнята. Изберете такава, която е допълнително издължена, ярко тапицирана или с извивки. А с помощта произведения на изкуството може да изразите вашата индивидуалност.

Не  е необходимо да бъде нещо скъпо – рамкирани снимки или гоблени ще свършат идеална работа. Не забравяйте, че това е най-личното пространство в дома ви, така че, украсете спалнята с това, което ви прави щастливи.

Оценка за страницата
[Общо: 1 Оценка: 5]

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.