Коя е подходящата врата за жилището ни

Коя е подходящата блиндирана врата за нашето жилище?

Многото модели блиндирани врати, предлагани в търговската верига, определено ще затрудни избора ви на подходящия артикул. За да не сбъркаме, трябва да отделим повечко време за разглеждане на добри оферти, сравняване на цени на различни търговци, качество и визия и екстри към покупката. Изборът ни трябва да е много премерен, защото с входната врата ние информираме околните какви стопани сме.

Тук ще ви изброим няколко важни критерия, на които трябва да подчините своя избор на входна врата.

Цената

Преди всичко трябва да сме наясно с каква сума за тази покупка разполагаме. Не избирайте най- евтините предложения. Те със сигурност не са качествени и надеждни, а това е важно за входната врата. След като определите бюджета, с който разполагате за покупката на вратата, започнете с подбора на офертите в магазините, отговарящи на вашите изисквания за цена.

Размер

Преди всичко, трябва точно да сте измерили мястото, където ще бъде монтирана вратата. Внимателно измерете височината, ширината и дълбочината на касата, за да нямате неприятности и допълнителни разходи, когато дойде време за монтажа. Вярно е. че не всеки може да се справи с тези техническите и строителни дейности. Затова повечето от фирмите, които предлагат врати, имат монтажни групи, които предварително посещават жилището на клиента, правят необходимите измервания и така можете да сте сигурни, че на входа ви ще грейне точния модел входна врата.

Защита

Най- важната характеристика на блиндираните врати е тяхната голяма надеждност. Основната им цел е да предотвратят кражби от жилището. Хубав и практичен модел, на който можете да се спрете, е врата с две отделни, независими заключвания. Така ще имате по- голяма сигурност.

Изолация

Степента на изолация на блиндираната врата е решаващо значение. В търговската мрежа се продават входни врати с различни видове изолации. Вие трябва да изберете подходящата за вашето жилище. Минералната изолация има най- добри.

Покритие

В търговската верига се предлагат врати, които имат дебели или тънки панели. Дебелите панели имат МДФ или шперплатово покритие и са триизмерни. Тънките панели са изключително леки и гладки.

Гаранция

Не пропускайте да попитате за гаранцията на стоката при покупката на блиндирана врата. Научете какъв е срока и всичко, което влиза в гаранционните условия. Поинтересувайте се за начина на транспортирането на изделието и налага ли се да доплащате за него, както и за монтажа. Би трябвали всичко да е вклязло в цената на вратата.

Направете разумен избор и се водете от правилото за качествено изделие на достъпна цена. Ние, от Борман България, мислим че предлагаме точно такива блиндирани врати – вижте ги!

 

Фън Шуй съвети за силна входна врата

Входната врата е много важна в фън шуй, без значение дали става дума за входната врата на дома или на офиса. Според Фън Шуй, къщата получава своята Чи енергия през входната врата, така че, по-силената, по-здравата и по-балансирана входната врата е гаранция за по-силна и по- качествена енергия за тези, които живеят в къщата.

Какво трябва да знаем?

1. Осигурете безпрепятствено протичане на енергия до входната врата.
Това означава, че не трябва да има кошчета за боклук, напукани стари саксии с мъртви растения или други предмети, които блокират притока на фън шуй енергията до входната врата. Пазете я чиста, свежа и течаща, това винаги е най-добрият Фън Шуй съвет. Най-благоприятен фън шуй поток на енергия до входната врата е гладкия и криволичещ път, наподобяващ водния поток, а пътеката с остри завои, която е често срещана в модерните къщи.

2. Добре обгрижвана входна врата.
Входна врата, която се отваря широко, без скърцане, добър външен вид и боя, това е разковничето. Неизползваните и ръждясали пирони около касата на вратата трябва да се махнат, без ръждясали дръжки, изсъхнали коледни венци през юни. Покажи последователна грижа към входната врата и тя ще ви помогне да привлечете същото качество енергия в дома ви .

3. Цвят в хармония с посоката на вратата.
Посоката на входната врата е много важна в фън шуй, така че, за да се извлече полза, е препоръчително да изберете цвят, който е в хармония с елемент на нейната посока. Например, ако входната врата е с източно изложение, най-добрите цветове за вашата врата са зелен, кафяв, син и черен.

4. Силна врата се отваря за гладкото протичане на енергията през главния вход .
Усилията за привличане на най-добрата фън шуй енергия в дома ви ще бъдат напразни, ако не разполагате с добър фън шуй от главния вход на жилището. Трябва да се канализира добрата енергия в целия ви дом, а всичко започва от главния вход.

5. Входна врата, която си подхожда със структурата на къщата.
Силната фън шуй входна врата е тази, която има добри пропорции, в унисон с къщата като цяло. Това просто правило често се забравя по време на домашни ремонти, така че често могат да се видят две или три етажни къщи с малки входни врати. Това може да е достатъчно, когато къщата е малка, но при по-голяма къща, входната врата трябва да е по-голяма.
Фън Шуй е начин за осигуряване на баланс и хармония, така че не забравяйте да осигурите свободен приток на добра енергията през входната врата.

 

Защо да изберете нови блиндирани врати за дома

vhodna-vrata-zlaten-dab
Турска входна врата, модел 102, цвят орех металик (златен дъб)

Ако сте взели решение да купите блиндирана врата за дома или друг обект, то това е правилното решение. Те си заслужават поради ред причини, за които ще пишем в тази статия и се надяваме, че ще останем правилно разбрани от потребителите.
При старта на всеки нов сезон по-голямата част от фирмите вносители и директните дистрибутори на различни видове врати предлагат промоции на блиндираните продукти и вие имате реалния шанс да се възползвате от намаленията. Пролетта и особено лятото са сезона на ремонтите и тогава имате особена изгода от офертите на компании, като Борман България например.
Клиентите считат за добра инвестиция, онази която ще им служи вярно години напред. Такъв е случаят с блиндираните врати и не е случайно, че много от вас се насочват именно към тях, както за нови жилища, така и за стари апартаменти. Срещу парите си вие получавате съвременна врата с дълъг гаранционен срок и сервизна поддръжка.
Блиндираните врати осигуряват сигурност за домовете ни и пълна защита срещу взлом. Надеждните стоки са задължителни за всеки, който изпитва страх от престъпни посегателства върху имота му. Те се употребяват в офиси, институции, заведения и прочие обществени сгради, където превантивните мерки са задължителни.
Не залагайте на блиндирани врати втора употреба, тъй като те могат да имат проблем с механизмите. Купете нов продукт, който идва със сертификат за качество от съответния магазин или фирма. Само по този начин може да сте сигурни, за какво сте дали парите си. На пазара може да срещнете външни врати и за 100 лева с шпионка и секретен ключ, но тази цена изглежда нереално ниска и не я препоръчваме.
Тук трябва да споделим и останалите ценни качества на една блиндирана врата от висок клас. Последната ви носи желаната шумоизолация, спира миризмите идващи отвън и има отлично уплътнение, което не позволява излаз на топлина от апартамента или къщата.
В добавка към горе написаното ще споменем и дизайна на вратите, който се слива по чудесен начин с домашния ви интериор. Във фирма Борман България имаме всякакви цветове врати, които изглеждат много красиво и в същото време са супер функционални. Просто прегледайте каталога ни и ще откриете правилното решение за нуждите ви.
На финала ви съветваме да не обръщате внимание на евтините предложения, защото последните биха ви стрували дори по-скъпо. Покупката на врата за дома е важна стъпка при обзавеждането и изисква сериозен подход от ваша страна. Вярваме, че сте разбрали за какво пишем в статията и ще постъпите по правилния начин.

 

Солидните входни врати са правилния избор

Понякога се случва да сменяме дома си, като купуваме нов апартамент или се нанасяме във вече използван такъв. В този момент се налага да закупим ново обзавеждане, което да е релевантно на интериора ни, за да ни осигури отлична визия, на която да се радваме. Един от факторите, за които съблюдаваме е сигурността и по-точно покупката на качествена входна врата, която да ни предпазва от взлом и капризите на природата.

Въведение

Не всички знаем какви външни врати да купуваме и за това съществуват стотиците фирми и консултанти, водещи ни до правилната стока. Тези услуги имат съответната цена, но има хора, които не могат да си ги позволят. Слава богу разчитаме на интернет, в който ще видите снимки и ще прочетете характеристиките на продуктите.

vhodna-vrata-apartament
Входна врата на Порта Доорс

В случай, че вече сте взели размерите – ширина и височина, то може да пристъпите към действие. Елате в Борман България и си харесайте външна врата, според конкретните ви изисквания. На ваше разположение, ще бъде предоставен богат избор от стоки, така че няма как да не харесате нещо. Имайте предвид размерите от едната до другата стена, както и факта, че стари уплътнения не участват във взетите мерки.

Отивайки в магазина за врати е желателно да носите снимка на старата врата, заедно с размера й. По този начин улеснявате консултантите и им помагате да ви посочат по-добрата врата за нуждите ви. Не е зле ако на фотосите се вижда и останалото обзавеждане на дома ви, за да се подбере цветовата гама на новата входна врата.

Слава богу пазарът е богат на оферти, тъй че няма да съжалявате при избора си. Различните модели и дизайни са направени по подходящ за вас начин. Едни харесват изчистените варианти, а други предпочитат по-ексцентричните стилове на врати. Както се казва всеки има право да решава за себе си.

Солидната входна врата може да е изработена от масивно дърво или метал. Тя предоставя топло и шумоизолация, както и устойчивост на удари, влага, вятър и други атмосферни условия. За противодействие срещу бандитски посегателства се препоръчват допълнителни пособия, от сорта на специални шпионки, камери и секретни брави.

Обобщителни думи

Масивността на вратата и материала за изработка са водещите фактори, за които да гледаме. Те ни дават повече защита в тези толкова сложни и напрегнати дни. За по-претенциозните от клиенти се продават врати са устойчивост на изстрели от огнестрелно оръжие и тем подобни. Но нека се разделим с апел да посетите Борман България за повече информация по темата.

 

Какво да очакваме от по-скъпите интериорни врати?

В света на огромното разнообразие от всякакви по вид и функционалност интериорни врати, може и да не е особено лесно да си изберем подходяща. В повечето случаи, когато на хората им се предоставя по-голям избор, те предпочитат да направят практичния избор – особено у нас, по родните географски ширини. С други думи, хората ще изберат по-евтина вътрешна врата, за да им остане и някой лев след изтощителния и твърде скъпо струващия ремонт. Правилен ли е този подход? Сигурно, за вас е правилен, но никога не забравяйте максимата, че евтиното в крайна сметка винаги излиза по-скъпо. Важи ли това правило за сферата на вътрешните врати обаче?

Попитахме експертите от Борман България по повода. Тъй като вратите на Борман България са доста силно предпочитани от аудиторията и ценени из цялата страна, смятаме, че отговорът им ще бъде повече от авторитетен. А въпросът ни беше какво да очакваме от по-скъпите интериорни врати, защото ако не е евтино и толкова изгодно, то значи и е по-скъпо и…

  1. По-качествено от гледна точка на използвания материал. Няма логика един скъп материал да се използва за една евтина врата. Това е като да правиш вкусна шоколадова торта, без да ползваш натурален шоколад, а марципан и да твърдиш, че си направил шедьовър, нали така? Същото е, например, и с дървената масивна интериорна врата. Ако се ползват обикновени и евтини плоскости, ефектът съвсем няма да е същият като този от дъб, бук и т.н.
  2. Но и по-качествена изработка! Изработката на ръка от истински майстори винаги е по-скъпа от машинната изработка. Дори и машината да е супер скъпа, поточната линия, както знаете, няма да да произведе уникален и в детайли изпипан продукт. Няма логика да мислите, че при интериорните врати нещата стоят по друг начин, нали така…
  3. В по-високата цена на интериорни врати обикновено влизат допълните екстри – консултация със специалист за най-добрия ви избор на вътрешни врати, безопасен и безплатен транспорт, за да не повредите повърхността на вратите, както и експертен монтаж. Нали не смятате, че сте способни да се справите, първо, сами с тези задачи, и второ за по-малко пари. Всички знаем, че хамалските услуги може да не са кой знае колко скъпи, но със сигурност, не се равняват на малката разлика между стандартни вътрешни врати и малко по-скъпи такива.
  4. Оригиналност. Уникалният дизайн никога не струва малко. Точно защото той е неповторим, а не масово производство, такъв дизайн интериорни врати ще отличи дома ви от този на останалите край вас. Ако сте склонни да дадете малко повече пари, но да получите доста повече от стандартни вътрешни врати, няма да сбъркате. Живеем в свят на свръх потребление и масови стоки, намаления и имитации. Малко оригиналност и цвят в живота ни съвсем няма да ни навреди, нали така?

Когато обмисляме какво точно определя цената на вратите, спомняйте си за тези по-горе споменати факти, споделени ни лично от Борман България. Те ще ви подсетят за това какво наистина е стойностно и как да избегнете фалшивите и смешни имитации на пазара…Освен това, потребителите трябва да разберат. Домът изисква грижи, за да бъде вашата крепост, а офисът – инвестиция, за да създава условия за високо КПД! Малко повече средства, вложени в интериора и екстериора няма да навредят!

 

7 Причини да си поръчаме пожароустойчиви врати сега

В случай, че сте на лов за интериорни врати или обмисляте как да подобрите сигурността на дома си с по-добра външна врата, имаме едно специално предложение за вас. Ок, това не е точно поредната рекламна статия, в която ще ви препоръчваме и препоръчваме, а по-скоро информативно четиво, което ще ви помогне да се запознаете по-отблизо с един конкретен тип врати, а именно съвременните пожароустойчив врати.

pojaroustoichivi-vrati
Двукрила пожароустойчива врата, прахово боядисана по RAL. Предлага Борман България.

Макар че за повечето от вас те са непознати или звучат прекалено скъпи и не толкова често срещани все още, всъщност, следващите 7 причини могат бързо да ви накарат да си поръчате не какви да е други, а именно пожароустойчиви врати.

  1. Нормално, конкурентни цени. Истината е, че за инвестицията, която правите, днешните пожароустойчиви врати съвсем не са толкова скъпи, за колкото ги взимаме. Напротив – ако направите нужното проучване на пазара, ще установите, че този тип врати могат да се намерят на нормални и конкурентни цени. А и нека не забравяме какво определя цената на вратите – основният фактор е материалът, а в случая той не винаги дори е по-скъп от масивно и скъпо дърво, например.
  2. Двойна защита – със своята солидна и здрава конструкция днешните пожароустойчиви врати предпазват не само от огън и от евентуалното му разпространение в случай на палеж или пожар, но и от всякакви подобни инциденти и неблагоприятни климатични условия.
  3. Атрактивен вид. Не си мислете, че пожароустойчивите врати са само практични, но не и интересни и оригинални от гледна точка на дизайн и модел. Всъщност, новите им концепции са доста атрактивни и в това ще се уверите още при първото разглеждане на каталог с пожароустойчиви врати.
  4. Подходящи за всяка част от дома. Митът, че една пожароустойчива врата стават само за външна врата, отдавна е разбит и ние се надяваме, че вие също сте наясно: противопожарни могат да бъдат и вашите красиви интериорни врати, а защо не и входните врати? Истината е, че този тип врати може да се нагоди за всяка част от дома, така че да си осигурите максимална защита.
  5. Почти винаги върви ръка за ръка с монтажа. Поради по-сложната си функция и по-голямото тегло, пожароустойчивата врата рядко се предлага само като изработка и покупка. Повечето фирми са склонни даже да ги закрепят с промоцията „безплатен транспорт и монтаж“, което си е също един вид спестяване на средства.
  6. Подобие на блиндирани врати. В тази връзка, в случай, че сте готови да дадете големите пари за блиндирани врати, по-добре не прибързвайте и се замислете дали не е по-добре директно да си поръчате един комплект хубави и надеждни пожароустойчиви врати за малко по-висока сума. По своята същина и структура те силно си приличат, но имайте на предвид, че пожароустойчивите врати са много по-здрави и функционални. Поради тази причина и напоследък се наблюдава спад в продажбите на блиндирани врати за сметка на тези на пожароустойчивите и като форма на вътрешни врати, и като стандартни входни врати.
  7. По-надеждна брава. Последно, но не по важност, специалната брава на пожароустойчивите врати винаги, също, е по-надеждна от стандартните. Тя е още една гаранция за вашата сигурност. Най-често това е брава с метален патрон, който има няколко механизма за допълнителна защита.

 

Оценка за страницата
[Общо: 0 Оценка: 0]

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.